Showing 6 Result(s)

Energia cultivată prin meditaţie, dovedită ştiinţific

Autor: Petre Pavel

quantum-consciousness

Mai multe studii au arătat că energia emisă de unii oameni, care au atins un nivel avansat practicând meditaţie, depăşeşte nivelul uman normal de sute sau mii de ori. Vă prezentăm mai jos câteva studii pe această temă.

1.Nivelul undelor gama a depăşit capacitatea de măsurare

Studiul expertului în neurologie Richard Davidson, efectuat în 2004, cu privire la energia emisă de călugării tibetani în timp ce meditează a fost documentat de Universitatea Standford.

Davidson i-a testat pe unii dintre călugării mai avansaţi ai lui Dalai Lama, fiecare având între 15 şi 40 de ani de experienţă în practica de meditaţie. Acesta a măsurat undele gama emise de creierul lor cu un electroencefalograf (EEG), scanând şi testând creierul. Un grup de control format din 10 studenţi fără nicio experienţă anterioară în meditaţie a fost, de asemenea, testat după o săptămână de atrenament.

Undele gama sunt descrise ca fiind undele cu o frecvenţă foarte înaltă şi cele mai importante dintre undele electrice ale creierului. Pentru producerea lor este necesar ca mii de celule nervoase să acţioneze concomitent, la viteze foarte înalte.

Davidson a descoperit că la unii dintre călugări, în timpul meditaţiei, activitatea undelor gama era foarte puternică şi de o amplitudine mai mare decât oricare alt caz documentat în istorie. Mişcarea undelor a fost, de asemenea, mult mai bine organizată decât la voluntarii care au participat la test dar fără a avea experienţă în meditaţie.

S-a arătat că meditaţia putea să conducă la redistribuirea materiei cenuşii în creier şi să prevină pierderea acesteia, cu un impact pozitiv asupra mai multor funcţii mentale precum control emoţiilor, impulsurilor, gândurilor, şi mişcărilor. Aceasta se întâmplă deoarece nucleele ramificate ce controlează aceste funcţii sunt situate în interiorul materiei cenuşii.

2. Maeştrii de Qiqong emit unde infrasonice de 100 până la 1000 de ori mai mari decât nivelurile normle

Cultivarea minţii şi a corpului are efecte supranaturale profunde ce pot fi măsurate. În 1998, profesorul Lu Yanfang împreună cu alţi oameni de ştiinţă americani au efectuat cercetări pe maeştrii de qigong din China.

Qigong-ul este o practică străveche, ce cultivă energia nu doar prin exerciţiile meditative, ci şi prin îmbunătăţirea minţii şi a naturii inimii. Se spune că mintea şi corpul sunt inseparabile.

În cercetarea sa, Yanfang a constatat că maeştrii de qigong sunt capabili să emită rafale puternice de unde infrasonice, de 100 până la 1000 de ori mai puternice decât oamenii obişnuiţi.

Chiar şi începătorii aveau, după doar câteva săptămâni de practică, o energia infrasonică de cinci ori mai mare decât înainte.

Un studiu similar al Colegiului de Medicină Tradiţională Chineză din Beijing, publicat în 1988, a constatat că energia emisă de către maeştri de qigong poate fi măsurat parţial, ca unde infrasonice.

Ambele studii sunt detaliate de către Institutul China Healthways.

3. Călugării emit căldură atunci când alţii pot muri de frig

Într-un articol din 2002, publicat în Gazeta Universităţii Harvard, este descris un experiment realizat pe călugării tibetani din nordul Indiei.

Călugării, îmbrăcaţi cu haine subţiri, au fost închişi într-o cameră, la temperatura de 4 grade Celsius. Ei au intrat în starea de meditaţie profundă iar peste umeri le-au fost puse cearceafuri umede.

În aceste condiţii, o persoană obişnuită ar fi început să tremure incontrolabil iar scăderea temperaturii corpului ar fi putut duce chiar la deces, explică articolul.

Cu toate acestea călugării au rămas calzi, iar căldura corpului lor a uscat cearşafurile. Odată uscate, acestea erau înlocuite cu alte cearşafuri ude. Fiecare călugăr putea usca trei cearşafuri pe parcursul a mai multor ore.

Herbert Benson, care a studiat tehnica meditaţiei timp de 20 de ani, a declarat pentru Gazetă: „budiştii simt că realitatea în care trăim nu este cea finală. Putem pătrunde în altă realitate, care nu este afectată de emoţiile noastre sau de lumea cotidiană. Budiştii cred că această stare de spirit poate fi atinsă prin facerea de fapte bune şi meditaţie.”

El a declarat că temperatura emisă de corpurile lor era doar un efect secundar al meditaţiei.

Multe astfel de experimente au fost efectuate pe oameni care practică meditaţia şi s-a descoperit că unii sunt capabili să emane cantităţi mari de diferite tipuri de energie măsurabilă. Ei pot să-şi controleze metabolismul şi alte funcţii ale corpului.

4. Efectele vindecătoare sunt uimitoare

Mulţi practicanţi Falun Dafa, o practică străveche cunoscută de asemenea şi ca Falun Gong, au susţinut că au fost vindecaţi de boli cronice şi afecţiuni foarte serioase. Falun Dafa este o disciplină meditativă ce cultivă atât mintea cât şi corpul. Cele trei principipii fundamentale ale sale sunt: Adevăr, Bunătate şi Toleranţă.

Jurnalistul din domeniul medical Lara C. Pullen a intervievat câţiva practicanţi Falun Dafa, în anul 2000, pentru un articol publicat în CBS Health Watch.

Sen Yang, unul dintre intervievaţi, a povestit că la vârsta de 39 de ani a fost diagnosticat cu hepatită cronică. ”Un doctor mi-a spus direct – nu există nicio modalitate să-ţi vindecăm boala. O vei avea pentru tot restul vieţii”, i-a relatat acesta lui Pullen.

După ce a practicat Falun Dafa pentru un timp, a făcut un examen medical iar rezultatele tuturor celor 32 de teste erau normale, inclusiv cele cu privire la boala sa.

Sursa

Homo Eudeticus – „Omul Viitorului”

Omul viitorului va fi unul iniţiatic, spiritualizat, conştient de originea sacră şi de sensul venirii sale pe lume, ne spune Jean-Paul Bertrand.

Omul viitorului va fi obligat, ca alternativă a auto-extincţiei, spre care merge cu paşi repezi, să-şi edifice o nouă conştiinţă, o nouă spiritualitate în acord cu sensul său originar. Criza morală a lumii moderne, la care asistăm cu o stranie şi aş spune, inconştientă pasivitate, este expresia nivelului scăzut al conştiinţei umane. Pentru că factorul fundamental în trăirea umană îl constituie conştiinţa sa.
Este nevoie de o altă conştiinţă, de o ştiinţă a conştiinţei în acord cu întreaga cunoaştere începând de la tradiţiile spirituale ale lumii antice, traversând istoria religiilor şi ajungând la achiziţiile celor mai noi ştiinţe despre om şi Univers. Basarab Nicolescu, subliniază şi el acest imperativ afirmând: „înţelepţii tuturor timpurilor au înţeles că evoluţia omului este evoluţia conştiinţei sale”:

Facilitatea comunicării în lumea modernă permite accesul la informaţie pentru o imensă majoritate a lumii, pregătind astfel terenul pentru o înţelegere a adevărului despre sine.
Omul are nevoie de o altă istorie, propice armoniei dintre sine şi Univers, dintre sine şi natură, dintre oamenii de pretutindeni, transgresând obstacolele puse de apartenenţa la o religie, ţară, cultură sau sistem politic. Egalitatea în fata şanselor, accesul demn la resurse, securitatea şi respectul persoanei, pacea şi armonia dintre oameni nu pot deveni realitate decât în condiţiile unei mutaţii în conştiinţă, în gândire.

Este neîndoielnic pentru mine că acesta a fost dintotdeauna un vis, că omenirea a fost amăgită cu multe utopii, de-a lungul istoriei sale. Dar nu numai că aceste premise „plutesc în aer”, sunt însă tot mai pregnant comentate şi de o serie de alte surse, din care aş dori să amintesc doar câteva, care mi se par a fi mai credibile.

Voi cita pentru început povestea plină de dramatism şi cu multe elemente de cunoaştere utile, trăită de Shelley Yates din Canada (Halifax, Noua Scoţie), în noiembrie 2002.
Împreună cu fiul său în vârstă de 4 ani, în timp ce se deplasa cu propriul automobil, acesta derapează prin acvaplanare şi se scufundă într-o mlaştină. Shelley încearcă să deschidă portierele maşinii, dar acestea rămân blocate. O apă rece şi întunecată invadează interiorul automobilului. Este disperată să-şi salveze copilul, dar apa pătrunde în interior şi nu le mai lasă nici un spaţiu liber pentru a respira, înainte de a-şi pierde cunoştinţa, aude o voce care îi spune să rămână calmă, până ce vor veni salvatorii.

(mai mult…)

Nasterea unei Noi Lumi – Gregg Braden

Gregg spune:

“Putem fi arhitectii prezentului si viitorului nostru daca alegem puterea din inima noastra. In acest moment istoric generatia noastra traieste cele mai mari provocari care au fost vreodata infruntate in cei 5000 de ani de istorie umana. Alegerile pe care le avem de facut sunt extraordinare dar trebuie sa descoperim cine suntem cu adevarat, descoperind adevarul trecutului.

(mai mult…)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.