• Tag Archives viata
 • De ce?

  De ce aflăm (destul de rar, este adevărat), despre persoane care realizează, aproape cu simplitate, am putea spune, lucruri pe care ceilalţi dintre noi, nici măcar nu ni le putem imagina?

  Desi comun, îi numim „handicapaţi”, foarte des li se spune acestor persoane că de fapt, sunt „speciale”. Şi asa sunt. Şi ştiţi de ce, cum anume reuşesc să ajungă la performanţe excepţionale? In filmul „Thrive” este definită ca fiind cea mai înrădăcinată, indestructibilă şi eficientă închisoare frica de opinia, părerea celorlalţi. Ataşamentul, ataşamentele noastre morale, sociale, ne fac să fim adevăraţii handicapaţi. Nu avem forţa, nu avem curajul, de a fi noi, aşa cum ne dorim şi putem sa fim noi, noi şi atât, din teama de a nu fi criticaţi, respinşi, anihilaţi. Pentru aşa-zisele persoane „speciale”, viaţa este absolut tot ceea ce ei au. Este absolut tot ceea cei ei mai pot pierde. De ce oare, ar trebui, ca majoritatea dintre noi să ajungem în situaţia lor, pentru a ne putea bucura la fel de mult de Viaţă?


 • Matematica Sănătăţii

  ADN-ul uman este o combinatie unica de numere. Indiferent de natura ei, boala este o reacordare la perfectiunea proprie arhetipala. De fiecare data cand ne abatem de la arhetipul propriu, ADN-ul gaseste calea cea mai potrivita pentru reacordare. Uneori este mai simplu, alteori simptomele sunt complexe. Cel mai frecvent, starea de boala se instaleaza prin rezistentele fata de evenimentele din jurul nostru, rezistente care induc sentimentul/emotia/gandul de separare fata de Intreg, Am fost creati cu constienta ca suntem un Intreg, asa ca, cu cat „separarea” este mai intensa, cu atat si simptomele sunt mai zgomotoase, de lunga durata… si chinuitoare.
  Continue reading  Post ID 1080


 • If life could be a continuous meditation

  O prietenă mi-a tocmai mi-a trimis acest mesaj.

   … Uite un articol care mi-a fost recomandat sa il citesc zilnic timp de 30 de zile si care a avut asupra mea un impact imens. Tocmai de aceea as vrea sa il impartasesc si cu tine.El se intituleaza

   

  Seninatatea” :

  „Pacea mintii este una dintre nestematele intelepciunii.Este rezultatul eforturilor indelungi si rabdatoare de autocontrol.Prezenta sa indica experienta matura si o cunoastere mai profunda a legilor si a mecanismelor gandirii.

  Omul  devine calm in masura in care se considera o fiinta cu gandire evoluata;caci o asemenea cunoastere necesita intelegerea celorlalti, ca rezultat al gandirii.Pe masura ce dezvolta o modalitate corecta de intelegere si vede tot mai limpede legaturile interne dintre lucruri, prin actiunea cauzei si a efectului, omul inceteaza sa se mai agite, sa se mai ingrijoreze si sa se mai jeleasca si ramane constant,hotarat si senin.

  Omul calm, dupa ce a invatat cum sa se guverneze pe sine, stie cum sa se adapteze la ceilalti, iar acestia,la randul lor, ii poarta respect pentru forta sa spirituala si simt ca pot sa invete de la el si sa se bizuie pe dansul.Cu cat omul devine mai calm, cu atat e mai mare succesul, influenta sa, puterea sa de a face bine.Chiar si comerciantul obisnuit va descoperi ca prosperitatea afacerii sale creste pe masura ce-si dezvolta mai multa stapanire de sine si echilibru;caci oamenii vor prefera intotdeauna sa aiba de-a face cu un om a carui purtare e mereu echilibrata.

   

  Omul puternic si calm e intotdeuna iubit si respectat.El e ca un copac care face umbra intr-un tinut secetos sau ca o stanca langa care te poti adaposti pe furtuna.Cine nu iubeste o inima linistita, o viata calma si echilibrata?Pentru cei ce poseda aceste daruri binecuvantate nu conteaza daca ploua sau e soare,schimbarile care se pot abate asupra lor nu au importanta, caci ei sunt intotdeauna blanzi,senini si calmi.Acest echilibru desavarsit al caracterului, pe care il numim seninatate,este ultima lectie a culturii.Este inflorirea vietii,rodirea sufletului.E pretioasa ca intelepciunea, mai de dorit ca aurul,da, chiar decat cel mai pur aur.Cat de nesemnificativa pare goana dupa bani in comparatie cu o viata senina-o viata care se scalda in Oceanul Adevarului, sub valuri, dincolo de furtuni, in Calmul Etern!Cunoastem atat de multi oameni care-si inacresc viata, distrug tot ce e bland si frumos prin furii explozive,care-si distrug caracterul si-si fac sange rau.Nu se stie daca nu cumva marea majoritate a oamenilor nu-si distrug viata si fericirea din lipsa stapanirii de sine.In viata, intalnim atat de putini oameni care sa aiba acel echilibru desavarsit ,caracteristic unei personalitati slefuite.Da, omenirea navaleste cu pasiune necontrolata, se lasa agitata de suferinte neinfranate, purtata de colo-colo de nelinisti si indolieli.Numai omul intelept, ale carui ganduri sunt controlate si purificate, face vanturile si furtunile sa i se supuna.

   

  Suflete zdruncinate de furtuni, oriunde v-ati afla, indiferent in ce conditii ati trai, aflati aceasta: in oceanul vietii, Insulele Binecuvantarii zambesc, iar Tarmul Insorit al idealului vostru va asteapta.Tineti mana cu hotarare pe carma gandurilor.In corabia sufletului vostru se odihneste stapanul conducator.El doarme numai.Treziti-l!Stapanirea de sine inseamna putere,gandirea dreapta inseamna capacitatea de a conduce.Calmul inseamna putere!

  Rostiti in sufletele voastre: „Pace, ramai!”

   

  Pentru prosperitatea ta,

  Tania Tita