Lectia 11 – Evolutia, de Jordan Duchnycz.

Daca pretuim cunoasterea, trebuie sa fim liberi sa urmam calea pe care ne conduce, indiferent unde ne duce ea. Mintea libera nu este un caine galagios, care ar trebui legat in lant.
– Adlai Stevenson

La sfarsitul secolului al 18-lea, inceputul secolului al 19-lea, a existat o miscare sociala de eliberare a lumii moderne, de domnia si controlul religiei si al superstitiei, pe care aceasta o exercita asupra oamenilor. In esenta, dupa perioada cea mai intunecata a Precesiei Echinoctiilor, am inceput sa ne trezim cu adevarat. Au aparut noi inventii, care au schimbat rapid lumea. Era industriala incepea. Datorita acestui lucru, am inceput sa ne gandim ca poate raspunsurile oferite de religie nu erau chiar benefice pentru noi si asa s-a generat aceasta miscare. In schimb, am apelat la stiinta, pentru a obtine raspunsuri legate de Univers. Singura problema este ca am introdus in categoria superstitiilor, multe lucruri care probabil nu isi aveau locul acolo. Chestii ca intuitia, constiinta, conexiunea umana, fenomene paranormale – toate au intrat in categoria superstitiilor, dar care s-au dovedit astazi a fi reale.

Asa ca, dupa 200 de ani de clasificare neschimbata, a ceea ce este superstitie si ce nu este superstitie, stiinta de masa inca functioneaza dupa axioma ca constiinta este doar o parte a creierului. Nu stiu cum functioneaza si nu au nicio explicatie rationala pentru ea, dar continua sa creada asta. De ce? Atunci cand am dat la o parte ceea ce este superstitie, a devenit tabu orice discutie despre asta. Pur si simplu, nu o faci. Motivul pentru care comunitatii stiintifice de masa ii este atat de greu sa vorbeasca despre asta, e acela ca, pur si simplu, asa a fost stiinta, timp de 200 de ani. Nu vor sa auda de asta, desi exista institutii stiintifice care au dovedit ca aceasta teorie este gresita.

Cercetarile din domeniul noeticii, ale lui Rupert Sheldrake si ale colegilor sai, au dovedit existenta constiintei de masa si ca, in mod sigur, ea nu face parte din creier. Nu vreau sa parqa ca nu respect comunitatea stiintifica, dar axioma asta, la care nu am renuntat inca, nu ne duce nicaieri. A venit momentul sa punem la indoiala deciziile luate de stramosii nostri, deoarece multe dintre lucrurile pe care le consideram adevarate, pur si simplu, nu sunt. Nu sustin acceptarea oarba a tot ceea ce apare nou acum, dar macar sa discutam despre ele, la nivelul comunitatii globale.
O apocalipsa reprezinta revelarea a ceva ascuns majoritatii omenirii, intr-o era dominata de falsitate si de conceptii gresite. Daca nu ai vazut deja Lectia 10, ar trebui sa te uiti mai intai la ea– sau imediat dupa asta. Aceasta lectie se bazeaza pe ceea ce am acoperit data trecuta – si, mai ales, pe proportia Phi. Astazi vom vedea o alta modalitate prin care oamenii cresc prin Phi si, in loc sa ne uitam la el, in interiorul corpului, vom privi in afara lui si la semnificatia sa pentru noi, in aceste timpuri cruciale in istoria umana.

Inca o chestiune, inainte de a trece la asta. Vreau sa va ofer o prezentare generala a ceea ce inseamna, cu adevarat, geometria sacra. Geometria sacra este geometria constiintei. Se invarte in jurul ideii ca toata constiinta, inclusiv cea umana, se bazeaza doar pe geometrie sacra. Datorita acestui lucru, putem incepe sa vedem si sa intelegem de unde venim, unde ne aflam si incotro ne indreptam.

Va aduceti aminte de Fructul Vietii? Aceasta este baza pentru cele 13 sisteme informationale, care ies din Floarea Vietii, tiparul creational pentru tot. Primul sistem creeaza solidele platonice – cele care creeaza structura, peste tot in Univers. Al doilea sistem a fost baza modului in care vibratia, sunetul, armonicele, muzica si materia sunt toate corelate in intreaga creatie. Astazi vom studia cel de-al treilea sistem, iar Fructul Vietii ne va revela singur, acest proces. Acest sistem se numeste cercurile si patratele constiintei umane. Este ceea ce chinezii au numit inscrierea patratului in cerc si inscrierea cercului in patrat.

Va reamintiti discutia despre solidele platonice, din Lectia 6? Acolo am explicat ca exista 5 forme din care provin si se formeaza toate celelalte forme si orice materie. V-am aratat ca toate se incadreaza perfect intr-o sfera, fiecare atingand-o cu colturile sale. Pai, mai exista o alta forma care poate face acest lucru – este o caracteristica pe care doar unul dintre solidele platonice le are si care il face cu adevarat special. Este vorba despre cub – in interiorul lui poti incadra fiecare solid platonic, unde cel putin o margine sau un punct va atinge perfect, interiorul cubului. Taind cubul in forme diferite, poti crea toate celelalte forme. Datorita acestei caracteristici, cubul este, in esenta, tatal tuturor formelor – este o forma masculina. Iar sfera este mama tuturor formelor – este o forma feminina.

Toate nivelele de constiinta din Univers sunt integrate intr-o singura imagine din geometria sacra. Este cheia spatiului, a timpului si a dimensiunii, dar si a constiintei insasi. Fiecare nivel este o imagine geometrica sau o lentila prin care priveste spiritul, pentru a vedea Realitatea unica, dar din care rezulta o experienta total diferita. La oameni, aceasta imagine este cercul si patratul. Asta facea Leonardo da Vinciatunci cand a desenat astaiar eu va voi arata ce reprezinta aceasta combinatie dintre cerc si patrat.

Daca inscrii perfect un cerc intr-un patrat si continui, punand un alt cerc intr-un alt patrat, fiecare cu acelasi diametru la o raza distanta fata de toate partile, spre exterior, obtii un desen care arata cam asa. Vei observa inca de la primul cerc si patrat, ca se potrivesc perfect unul in celalalt. Asta se intampla si cu cel de al doilea cerc si cel de al doilea patrat. Apoi, patratele incep sa penetreze cercurile – forma masculina incepe sa interactioneze cu forma feminina.

De ce este asta, important? Pai, cercurile si patratele incep sa se apropie de proportia Phi. Vedeti voi, atunci cand circumferinta unui cerc este egala cu perimetrul unui patrat, se ajunge la proportia Phi. Deci, asa cum se vede in aceasta diagrama, la cel de al patrulea patrat si cel de al cincilea cerc, incepe sa se formeze proportia phi. Este aproape, dar nu e perfecta. Diferenta e de doar 0.6. Apropo, masor in raza. Cercul interior are raza egala cu 1, asa ca este de 2 de jur imprejur, apoi urmatorul este 4, apoi 6, 8,10 si asa mai departe.

Oricum, acesta de care am vorbit se apropie de proportia Phi, apoi se desincronizeaza si ramane asa o perioada si apoi BUM! Din nou se apropie de o alta proportie Phi. De data asta, diferenta e de doar 0.52, chiar mai aproape de perfectiune decat precedenta. Asta continua la nesfarsit – daca am continua sa desenam la infinit, de fiecare data se va sincroniza, apoi se va desincroniza pentru cateva cercuri si patrate, apoi, pana la urma se va apropia si mai mult de proportia Phi, decat data trecuta.

Acum vom vorbi despre trei nivele de constiinta primare. In esenta, ele reprezinta cine am fost, cine suntem si cine vom deveni. Le-am denumit primul, al doilea si al treilea, ca sa fie mai usor de inteles despre ceea ce vorbim. Vechii egipteni erau foarte preocupati de aceste trei nivele si mult din cultura lor se bazeaza pe aceasta informatie. Fiecare dintre aceste nivele are propriile lui lentile geometrice, care arata cam asa. Vom reveni curand la asta.

Acesta este primul nivel de constiinta si acesta este cel de-al treilea. Noi nu ne aflam la nici unul dintre aceste nivele Phi, de pe acest grafic cu cercuri si patrate. Noi ne aflam, aici, la cel de al doilea nivel de constiinta. Ne aflam la cel de al 5-lea patrat relativ, fata de cel de-al saselea cerc. Am spus de ceva vreme, ca ne aflam la un nivel dizarmonic si ca e o chestie prin care trecem ca specie. Acum incepe sa vedeti imaginea mai ampla, a ceea ce vreau sa spun. Motivul pentru care este dizarmonica, e ca nu se apropie de proportia Phi. Nici macar pe departe. Nivelele dizarmonice sunt importante, deoarece ele creeaza puntea peste golul creat dintre nivelele pure, Divine. Cu toate acestea, atunci cand o specie se afla aici, trebuie sa intre si sa iasa cat mai repede posibil, altfel se vor distruge pe ei si tot ce e in jurul lor, incredibil de repede. Puteti vedea ca acest lucru se intampla azi peste tot in lume, deoarece ne aflam chiar la sfarsitul ei si totul in jurul nostru se prabuseste. Am mai discutat asta inainte, mai ales in Lectia 1 si 2.

Deci, acesta este motivul pentru care ne aflam in aceasta combinatie de cerc si patrat si nu intr-o alta combinatie a patratului cu alt cerc. Daca iei patratul si il rotesti intr-un unghi de 45 de grade, creezi, de fapt, o punte. Ea ne conecteaza cu doua nivele armonice de existenta. Trecem dintr-o stare de fiintare in alta – dar, de data asta, mai aproape de Sursa. Este un timp foarte incitant pentru noi.

Lasati-ma sa va arat asta. Marea piramida este construita asa. Camera de aici se numeste Camera Regelui. Daca tai piramida pe orizontala, la nivelul Camerei Regelui – care era camera principala pentru initiere – si rotesti partea de sus cu 45 de grade, rezulta aceeasi imagine ca si cea a nivelului nostru de constiinta. Exista un motiv pentru asta. Marea piramida este instrumentul cheie, prin care i se permite omenirii sa atinga cel de-al treilea nivel de constiinta – atat ca specie, cat si la nivel individual. De fapt, acesta este, partial, motivul pentru care marile piramide au fost initial create. Totusi, haideti sa vorbim mai mult despre aceste nivele.

Deci, ceea ce a desenat Leonardo, este, de fapt, primul nivel de constiinta. Vedeti cum a ascuns aceste linii, in desen? Daca completezi aceasta retea, rezulta o retea 8*8. Este aceeasi retea de 64 de patrate, de la primul nivel al retelei. Daca masori in raze, este o retea 8*8. Totusi, cercul are o circumferinta de 10 raze, asa ca numim acest prim nivel, 8*10. Aici ne-am aflat noi. Dupa Thot – un maestru inaltatcare a furnizat o mare parte din aceste informatii – acest prim nivel este cel in care constiinta a inceput pentru prima data sa fie constienta de sine. Cel de al doilea nivel are 10 patrate de-a lungul patratului mare si cercuri cu 12 razeasa ca il vom numi 10*12. Aici ne aflam noi acum. Acesta este cel de al treilea nivel, denumit si Constiinta Christica. Este 14*18.

In geometria sacra, exista un motiv pentru orice. Nimic, absolut nimic nu se petrece fara un motiv. Totul este interconectat. Din toata gama de posibilitati, de ce constiinta umana a inceput sa fie constienta de sine, atunci cand cel de-al patrulea patrat s-a armonizat cu cel de-al cincilea cerc? Pai sa suprapunem o secundaFructul Vietii peste primul nivel…ia uitati-va! Se potriveste perfect cu cel de-al patrulea patrat si al cincilea cerc! Vedeti perfectiunea vietii? Tiparul Fructului Vietii a fost tot timpul ascuns sub acest tipar. Se suprapun perfect unul peste celalalt. In viziunea creierului dreptasa se explica de ce constiinta a inceput sa fie constienta de sineintre cel de-al patrulea patrat si cel de-al cincilea cerc – aceasta imagine sacra era parte din tipar! Fructul Vietii a fost terminat exact in momentul in care a aparut prima proportie Phi si atunci cand apare Phi, constiinta trebuie sa se manifeste intr-un mod nou.

De-a lungul timpului, multor invatati le-a fost greu sa descifreze secretul din spatele a ceea ce vrut Leonardo sa spuna, in desenul cu Omul Vitruvian. El ne arata constiinta umana. Ne aflam aicil, a primul nivel. Exista un om care a desenat totusi nivelul nostru. Da Vinci a studiat lucrarile unui om numit Vetruvius, care a trait cu 140 de ani inainte lui – de aici provine denumirea de Omul Vitruvian. Vitruvius chiar a desenat un desen propriu al constiintei, care arata asa. In acesta, cercurile si patratele sunt ascunse, mai putin evidente decat in desenul lui Da Vinci. Indiferent de asta, se afla acolo si aceasta este combinatia actuala de patrate si cercuri, din jurul corpului nostru. Acest desen contine si proportiile exacte ale MerKaBei, unul dintre cele mai importante sisteme energetice din jurul corpului uman, asemanator modului in care chakrele reprezinta unul dintre sistemele energetice din interiorul corpului. Mai contine si diamantul care include omul de la cap la picioare – adica, aceeasi imagine pe care am vazut-o pe graficul constiintei, dar si in marea piramida. Este inca o dovada ca asta este ceea ce Vitruvius voia sa ne demonstreze, cand a creat aceasta imagine.

Deci, aici avem desenele primelor doua nivele de constiinta. Din cate stiu eu, nu exista nici un desen pentru cel de-al treilea. Daca exista, este sigilat si ascuns undeva si probabil ca e unul dintre desenele cele mai sacre din lume.
Bine, stiu ca discutiile despre geometrie pot fi putin plictisitoare…atat de multe cercuri, proportii si tot restul. Daca e ceva despre care ati vrea sa aflati mai multe, va ofer carti despre Floarea Vietii in format pdf, la comentarii. Informatiile aceste pot fi gasite chiar la inceputul volumului 2 si multe, multe altele. Probabil as putea sa fac 4 sau 5 lectii despre geometriile corpului uman si tot nu as epuiza subiectele despre care vreau sa vorbesc. Dar informatia exista, daca vreti sa aflati mai multe.

Ultima parte a lectiei de astazi vom vorbi despre descoperirile mai recente, ale stiintei moderne. Asa cum am vazut in geometrie, acum ne aflam intr-o stare de fiintare dizarmonica. Dar ne apropiem de finalul ei. Facand asta, acum trecem intr-o stare de fiintare noua. Trecem de la nivelul doi de constiinta, la cel de al treilea, care se mai numeste si Constiinta Christica. Daca privim istoria Pamantului, pare ca intotdeauna facem salturi aleatorii. Exista intotdeauna piese lipsa din lantul evolutiei. Oamenii de stiinta spun ca nu au gasit toate fosilele, pe cand creationisti spun ca Dumnezeu le-a facut si deci fac parte dintr-un Plan Divin. Dar, privind la ceea ce tocmai am aflat despre constiinta, nu este logic ca evolutionismul si creationismul sunt parti ale aceleiasi monede?

Constiinta trece prin diferite stari de fiintare, apropiindu-se constant, mai mult si mai mult de Divinitate, de Phi. De fiecare data cand ajunge la un anumit nivel, face o schimbare biologica rapida, in ceva nou – asa cum facem si noi acum. Asta este ceea ce vechii egipteni numeau inviere si pe care am mentionat-o in Lectia a 7-a.

Ok, daca trecem cu adevarat printr-o evolutie a constiintei, ce se intampla in interiorul nostru? Asta inseamna ca, cu siguranta se petrec schimbari biologice, in miezul nostru, nu-i asa? A gasit stiinta moderna, schimbari mari, dar pe care le este frica sa le faca publice, deoarece ei cred ca vor produce panica? Pe scurt, da.

Un raspuns lung…

Ne schimbam. Chiar acum, in timp ce vizionati acest film, ADN-ul sufera mutatii.

Vedeti voi, in ultimele luni, stiinta moderna a acceptat, in sfarsit, public ca s-a nascut un copil cu trei catene de ADN, in loc de doua. Simplu spus, adaugam o catena intreaga la ADN-ul nostru, trecand astfel de la o spirala dubla, la una tripla. Dar asta nu a fost descoperit de curand. De fapt, stiinta studiaza chestia asta, de vreo 10-20 de ani. Acum cativa ani, in New Mexico s-a organizat o conventie a geneticienilor din toata lumea, avand ca tema principala de discutie, mutatiile ADN-ului. Stiinta a recunoscut ca ne schimbam, dar nu cunosc rezultatul final. Prin geometria sacra, chiar putem incepe sa vedem unde mergem.

Istoria ADN-ului nostru ne spune ca acum mult timp, am avut 12 catene de ADN active si ca, dintr-un anumit motiv, 10 dintre ele s-au dezactivat. Astazi credem ca acestea 10 sunt deseu de ADN. Din acest motiv, avem o spirala dubla si nu una cu 12 spirale. In esenta, 97% din ADN-ul nostru nu este folosit. Dar ele se activeaza lent. Acum trecem de la 2 la 3 si, pana la urma, vom reveni la 12 si chiar dincolo de asta. Cu 12 spirale activate, ai acces la de 10 ori multa informatie decat ai la 2, ca acum. Nu doar atat, dar cele 12 catene lucreaza in sincron cu cele 12 chakre, oferindu-i corpului, o cantitate imensa de energie. Vom deveni super-fiinte si vom fi capabili sa vedem si sa facem lucruri care acum par anormale, bizare sau chiar imposibile!

Potrivit articolului Imaginea mai ampla, scris de Susanna Thorpe-Clark, suntem schimbati fizic – din fiinte pe baza de carbon, in fiinte cu baza cristalina. Este ceva interesant, deoarece chiar am auzit de asta, acum, din mai multe channellinguridespre inaltarea si transformarea cristalina din miezul nostru. Mai intai, cei cu calitati paranormale ne-au spus despre asta, iar acum stiinta sustine si ea acest lucru.
Evoluţia CONŞTIINTEI
Ceea ce stim sigur, este ca trecem printr-o schimbare. Astazi, cu asta vreau sa termin. In aproape toate textele vechi si in Biblie se vorbeste despre o mare schimbare si trezire. Biblia vorbeste despre venirea lui Christos. Asta este interesant, deoarece denumirea celui de-al treilea nivel al constiintei, este Christic. Nu am inventat eu acest lucru. Intram in constiinta Christica, dar asta nu inseamna ca Iisus va aparea, pur si simplu, cu un mare Eeeeiiiii!!!!, ci ca vom trece noi la nivelul de intelegere al constiintei lui Iisus. Este venirea lui Iisus, prin specia umana.

Sursa http://elenacocis.ro/spirit-science-11-evolution/


Deeamaanth

Singura sclavie umana este Ignoranta. Doar Omul eliberat prin Cunoastere si Autocunoastere poate fi Creativ, Implinit si Fericit.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.