Cosmic Flow

Wilhelm Reich

In anii 1940, un refugiat austriac ce a ajuns in America, fugind de nazistii germani, dr. Wilhelm Reich, a facut o descoperire stiintifica privind existenta unei energii necunoscute, ce exista in atmosfera, in spatiu si in organismele vii. Descoperita accidental, dr.Reich a demonstrat ca aceasta energie de culoare albastra, se gaseste si radiaza din microorganisme, plante, animale si oameni. Aceasta energie exista, de asemenea, intr-o forma libera, in atmosfera superioara, dar si in vidul inalt. El a numit aceasta ENERGIE ORGONICA.

Energia orgonica, asa cum a scris si dr.Reich, e sinonima cu energia vietii. Respinsa mult timp de catre oamenii de stiinta, dar acceptata de oamenii obisnuiti din intreaga lume, energia orgonica poate fi stransa sub forma libera, direct din atmosfera, intr-un dispozitiv pe care l-a denumit acumulatorul orgonic. Inchis intr-o suprafata de inalta capacitate, compus din straturi succesive din izolatori si conductori speciali, acumulatorul orgonic permite o incarcare inalta in interior, facilitand astfel studiul direct si dezvaluind multe din proprietatile sale.

Vitalitatea unei persoane este o functie a incarcarii orgonice a omului si a atmosferei, si poate fi crescuta punand o persoana sa stea in interiorului acumulatorului orgonic. Acumulatorul orgonic a crescut sistemul imunitar al persoanelor care au stat in interiorul sau 30 min/zi, timp de cateva zile, facandu-le astfel mai sanatoase si reducand simptomele unor boli. Atat de incredibile au fost vindecarile produse de acumulatorul orgonic, astfel incat Dr.Theodore Wolf, un pionier in medicina psihosomatica, si asociat cu dr. Reich, a numit acumulatorul orgonic cea mai importanta descoperire din istoria medicinii. Un alt doctor german a folosit acumulatorul orgonic in tratarea arsurilor grave.
Dr. Reich credea ca atat uraganele, cat si galaxiile au fost create si puse in miscare de curenti giganti de energie orgonica, intr-un dans cosmic similar atractiei sexuale dintre femei si barbati. El credea ca energia orgonica umple spatiul, satisfacand astfel vechile descrieri din cosmologie privind eterul, pe care astronomia moderna o numeste gresit ca fiind “materia intunecata”. Dr.Reich a dezvoltat, totodata, dispozitive de energie orgonice pentru a afecta atmosfera orgonica, in nori, pentru a aduce ploaie in timpul secetei, sau chiar in deserturi mari. Dr. Reich a demonstrat aceeasi energie a vietii sau energie orgonica intr-un numar de experimente controlate cu atentie.

Eudergonul, energia misterioasa a vietii

Zeci, daca nu sute de oameni de stiinta din lumea intreaga au recunoscut prezenta energiei orgonice, chiar daca i-au formulat alte denumiri. Franz Anton Mesmer a numit-o “magnetismul animal”, Charles von Reichenbach i-a spus “odyle”, Henri Bergson – “energia vitala”, Sigmund Freud – “libido”, iar marele psiholog William MacDougall a denumit-o “energie hormica”. Eu ii spun Eudergon.

Numele consacrat de “energie orgonica” a fost inventat de psihologul Wilhelm Reich, unul din discipolii marelui Freud, care i-a oferit si definitia de “forta creativa din natura”. Acest articol va prezenta succint o scurta istorie a descoperirii energiei orgonice de catre William Reich, precum si va descrie proprietatile acestei energii.

Fiind psihoanalist si student al lui Freud, punctul de plecare al lui William Reich in descoperirea energiei orgonice a fost, bineineteles, conceptul freudian de “libido”. Libido-ul reprezinta dorinta de satisfacere a instinctelor sexuale; Reich a dezvoltat conceptul de libido, concentrandu-se asupra expresiei sale fizice si a continutului psihologic, fiind capabil sa demonstreze relatia dintre minte si corp. Mai departe, energia libido-ului a fost generalizata de catre Reich, el extinzandu-si cercetarile, dincolo de psihiatrie, in medicina si biologie. Astfel, energia libido-ului a fost dezvoltata intr-un concept mai concret de “bioelectricitate”, iar intrucat, cu timpul, s-a dovedit ca aceasta nu are o natura electrica, ea a fost redenumita “energie orgonica”.
Energia orgonica, prezenta in om, in atmosfera Pamantului, dar si in Univers.

Desi, initial, energia orgonica a fost descoperita in corpul uman, Reich a invatat, prin diverse experimente, ca ea exista si in atmosfera. Astfel, cu aceasta descoperire, Reich a transcens granitele biologiei si a patruns in domeniul meteorologiei si fizicii atmosferice. Cu timpul, Reich a mai descoperit ca energia orgonica se afla si in Univers, asa ca studiile sale au patruns si in domeniile astronomiei si astrofizicii.

William Reich nu si-a propus sa faca “descoperiri geniale”, ci pur si simplu observa si experimenta zi de zi, studia cu abnegatie, organiza faptele asa cum ele apareau, fara sa le forteze sa se potriveasca cu un anumit model. Ceea ce a descoperit el era faptul ca aceeasi energie din actul sexual, era prezenta si in natura, si in lucrurile vii si nevii.

El a clasificat astfel energia orgonica descoperita:

1) In constiinta:
– in senzatii;
– in emotii;
– in perceptii;
– in ganduri;

2) In viata:
– in miscarea animalelor;
– in aparitia vietii;
– in reproductie;
– in evolutie;
– in crestere;

3) In atmosfera si in procesele cosmice:
– in nori;
– in furtuni;
– in electricitatea atmosferica;
– in crearea materiei la orice scara (atomi, planete, stele, galaxii);

Proprietatile energiei orgonice

Energia orgonica, forta creativa din natura, nu este vreo forma de electromagnetism sau alta forta fizica. Ea este specifica vietii, dar viata este doar o manifestare particulara a sa. Urmatoarele proprietati ale energiei orgonice au fost deduse de catre Reich, din experimentele sale:

1) Energia orgonica nu are masa. Intrucat energia orgonica nu are greutate sau masa, este foarte greu de masurat cu ajutorul tehnicilor conventionale.

2) Energia orgonica este prezenta peste tot. Energia orgonica umple spatiul; ea este prezenta in diferite grade sau concentratii, dar nu este absenta de nicaieri. Este prezenta si in vid, in interiorul atmosferei terestre, dar si in spatiul cosmic. Din acest punct de vedere, se aseamana cu eterul, de care atat de mult se vorbea in fizica dinaintea secolului al 20-lea.

3) Energia orgonica reprezinta mediul fenomenelor electromagnetice si gravitationale. La fel ca eterul, energia orgonica reprezinta substratul celor mai fundamentale fenomene naturale. Ea reprezinta mediul in care lumina se misca si in care apar fortele electromagnetice si gravitationale.

4) Energia orgonica se afla in miscare constanta. Continua miscare a energiei orgonice paote fi observata in conditii corespunzatoare. Sunt cel putin doua tipuri de miscare specifica: o pulsatie (sau o expansiune si contractie alternanta) si o curgere normala de-a lungul unei directii curbe.

5) Energia orgonica contrazice legea entropiei. O enregie orgonica este atrasa de concentratii mai mari de energie orgonica. Spre deosebire de caldura sau electricitate, care intotdeauna au directia de la un potential puternic la unul scazut, energia orgonica curge de la un potential scazut la unul puternic. Sa luam de exemplu caldura emisa de un radiator intr-o camera: ea pleaca de la radiator in camera, si nu se intoarce din camera la radiator; acest proces este in concordanta cu legea entropiei. Procesele orgonice functioneaza invers: concentratiile mai mari de energie orgonica atrag concentratiile mai mici de energie orgonica prezente in anumite zone.

6) Energia orgonica este responsabila pentru procesele vii si nevii din intreg Universul. Energia orgonica este responsabila pentru lucrurile vii (pentru procesul invatarii si pentru evolutia de la speciile simple la cele complexe). In lucrurile nevii, energia orgonica este responsabila pentru cresterea norilor si a furtunilor din atmosfera, pentru cresterea galaxiilor si a stelelor din ele. Energia orgonica formeaza unitati orgonice care achizitioneaza energie din mediul inconjurator, si care au un ciclu de viata, ca nasterea, cresterea, maturitatea si declinul.

7) Materia este creata din energia orgonica. Sub conditii corespunzatoare, materia este creata din energia orgonica. Aceste conditii nu sunt nici rare, si nici neobsinuite, iar Reich credea ca o materie noua apare in continuu pe aceasta planeta.

8) Energia orgonica este responsabila pentru viata. Energia orgonica este energia vietii si astfel ea este responsabila pentru caracteristicile speciale ce diferenteaza viul de neviu.

9) Curente separate de energie orgonica se pot atrage unele cu altele si astfel sa se suprapuna. Functia de suprapunere este o forma fundamentala a procesului creativ. Suprapunerea energiilor orgonice in spatiul liber poate da nastere la o spirala; spirala o putem observa si in galaxiile spiralate, si in uragane si furtuni. Suprapunerea apare si in timpul actului sexual, cand doua curente separate de energie se suprapun in timpul orgasmului.

10) Energia orgonica poate fi manipulata si controlata cu ajutorul dispozitivelor orgonice. Primul dispozitiv de energie orgonica a fost construit in secolul 18 de catre francezul Mesmer si purta numele de “bacquet”. William Reich a dezvoltat cateva dispozitive pentru controlul energiei orgonice. Cel mai cunoscut dispozitiv este “acumulatorul de energie orgonica”, care are forma unei cutii si contine materiale metalice si non-metalice.

Experimente care demonstreaza existenta energiei orgonice

1) Experimentul XX – Acest experiment se preocupa de tranzitia de la materia nevie la materia vie. Experimentul XX este realizat cu ajutorul unei ape bionice, o apa obtinuta cu ajutorul energiei orgonice. Aceasta solutie este sterilizata sub presiune si tinuta in containere sterile, care sunt inghetate. La topire, aceste solutii sterile prezinta, sub microscop, forme de celule vii.

2) Experimentul Oranur – consta in introducerea energiei nucleare, sub forma unui material radioactiv, in campuri puternice de energie orgonica. Rezultatul a fost o raspandire extrem de larga in atmosfera a energiei rezultate, pe o zona de mii de ori mai mare decat cea in care a avut loc experimentul. Acest lucru a putut fi observat cu ajutorul contoarelor Geiger care au masurat un nivel periculos de radiatii.


Deeamaanth

Singura sclavie umana este Ignoranta. Doar Omul eliberat prin Cunoastere si Autocunoastere poate fi Creativ, Implinit si Fericit.

1 comentariu

Georgia · 19 ianuarie 2013 la 6:00

That is a good tip particularly to those new to the blogosphere. Simple but very accurate information… Thank you for sharing this one. A must read article!

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.