Wilhelm ReichDreptul omului de a ști

Aceasta este o biografie introductivă despre doctorul Wilhelm Reich. A fost produsă de către Fundația “Wilhelm Reich Infant Trust” în 2002, atât ca deschidere a Muzeului Wilhelm Reich, cât și ca un instrument educațional pentru publicul larg. Documetarul oferă o privire de ansamblu asupra vieții incredibile și operei unice a lui Reich.

Compus din fotografii de arhivă și imagini filmate, plus animații de calculator, această biografie nu este concepută ca un substitut pentru opera lui Wilhelm Reich, ci mai degrabă ca o introducere ușor de înțeles, pas cu pas, în viața sa, precum și în munca de cercetare a energiei orgonice – eudergonul.

„Plăcerea de a trăi și plăcerea orgasmului sunt identice. Anxietatea orgasmică extremă este baza fricii de viață” – Wilhelm Reich.

De asemenea, filmul documentar descrie, succint, campania sistematică de distrugere a muncii lui Wilhelm Reich de către autoritățile americane, săvârșită de Food and Drug Administration care a ordonat arderea tuturor lucrărilor din biblioteca și laboratorul savantului.

Doctorul Wilhelm Reich a murit în închisoare la 3 noiembrie 1957, în condiții suspecte, cu o zi înainte să fie eliberat condiționat. Administrația penitenciarului a refuzat efectuarea autopsiei.

Wilhelm ReichDreptul omului de a ști (subtitrat)

Articol adaptat: http://www.filmedocumentare.com/


Deeamaanth

Singura sclavie umana este Ignoranta. Doar Omul eliberat prin Cunoastere si Autocunoastere poate fi Creativ, Implinit si Fericit.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.