brain briliance

Religia viitorului va fi o religie cosmică. Ar trebui să transceadă Dumnezeul personal şi să evite dogma şi teologia.

Albert Einstein

Simţiţi? Un fel de…anticipare care creşte din ce în ce mai mult. Un alt fel de a spune că timpul se accelerează – de ceva vreme, tot aud discuţia asta. Ştiu că foarte mulţi oameni au simţit-o la un moment dat, poate în timp ce se uitau la ştiri sau poate când s-a întâmplat ceva în viaţa lor. Ceva grandios e pe cale să se petreacă. Putem vedea semnele acesteia peste tot în lume, în revoluţiile care se răspândesc rapid în Orientul Mijlociu, în protestele care se desfăşoară în America şi în Europa. Cutremurele devastează lumea aşa cum au făcut-o în Japonia, Myanmar şi Grecia. Economia globală se prăbuşeşte atât de mult şi se pare că intrăm într-o recesiunea globală care face ca cea din anii `30 să pară o glumă. Nu vreau să menţionez încălzirea globală care dacă nu va duce planeta într-o eră glaciară, ne vom ucide, cu siguranţa, singuri, datorită suprapopulării. Şi dacă luăm în considerare rata dublării (cantităţii de resurse utilizate generate de creşterea economică – n.t) cu siguranţă nu avem resurse să supravieţuim ca în prezent, decât poate pentru încă aproximativ 10 ani.
Şi cu toate acestea, suntem pe cale să învăţăm ceva extraordinar. Ceva care va transforma complet Pământul pe care îl cunoaştem, în ceva incredibil şi frumos. Mulţi oameni de pe tot globul au auzit de acest lucru, l-au aplicat pe ei şi au fost martori unor schimbări minunate. Alţii şi-au dedicat vieţile lor ca să vorbească despre acest lucru, să îi înveţe pe ceilalţi. Eu sunt o persoană care încă caută/explorează şi vreau să vorbesc cu mai mulţi oameni despre asta.

Minte, corp şi spirit: aceasta este Sfânta Treime care permite existenţa vieţii pe Pământ. Chiar şi fără una din aceste trei, nu am putea să funcţionăm corespunzător. Şi cu toate acestea, în lumea de azi nu înţelegem decât 2 din cele 3. Am cartografiat ştiinţific mintea şi corpul şi înţelegem fiecare aspect al acestora. Cu toate acestea, ce ştim cu adevărat despre spirit, despre suflet? Ce este? De unde vine? De secole religiile au fost sursa principală de răspunsuri legate de suflet, dar acestea nu sunt concrete. Multe religii diferite au răspunsuri şi idei diferite despre cum funcţionează lucrurile, la acest nivel. Cu toate acestea, recent, s-a descoperit ceva. Aceasta descoperire a condus la alte descoperiri şi apoi la alte descoperiri. Aceste intuiţii incredibile nu au captat atenţia comunităţii globale, au fost acceptate de guverne şi agenţii secrete, dar nu a ajuns cu adevărat la mase. Astăzi, această informaţie iese încet la suprafaţă, iar eu o voi împărtăşi cu voi.

Gândurile

Ce ştie cu adevărat lumea ştiinţifică despre gânduri? Ştim că pot fi măsurate, conectându-ne la scannere care măsoară frecvenţa emisă de gânduri în procesul gândirii. Sunt măsurabile, dar nu sunt stocate într-un loc anume al creierului. E cumva posibil ca ele să fie create în afara minţii? Mmmm…poate că nu, dar este posibil ca gândurile, din mintea voastră, să creeze lumea exterioară? Despre acest lucru vom vorbi astazi.

Vi s-a întâmplat vreodată să ştiţi exact ce urmează să spună altcineva cu 2, 3 secunde înainte să înceapă să vorbească? Aveţi o conexiune cu o persoană iubită sau cu un animal de companie, care vă permite să ştiţi exact cum se simte celălalt, sau ce gândeşte chiar şi când nu sunt pe lângă voi? Aţi cunoscut pe cineva de la care aţi simţit vibraţii negative iar mai târziu intuiţia voastră v-a confirmat că aţi avut dreptate? Cu toţii am avut cel puţin câteva asemenea experienţe, unii mai multe decât alţii. Există câţiva oameni care chiar pot avea asemenea experienţe, destul de uşor. Cred că li se spune: ”psihici”?

De dragul discuţiei, să presupunem că atunci când te gândeşti la ceva – orice – acel lucru apare în faţa ta. Nu, nu fizic, dar să spunem că apare într-un alt tărâm care există în noi şi în jurul nostru. Hai să presupunem, pentru moment că nu suntem conştienţi de acest lucru, şi să vorbim mai târziu de acest lucru. Hai să-l numim, pentru moment…Tărâmul gândurilor.

Atunci când faci ceva, mai întâi te gândeşti la acel lucru. Fie că îţi construieşti o piscină, în spatele casei sau îţi faci un sandviş, mai întâi gândeşti acel lucru. Da, chiar şi gânduri subconştiente cum ar fi mersul sau respiratul. Acest lucru nu ar trebui să fie ceva nou pentru noi. Gândim lucrurile înainte de a le face, chiar dacă acest lucru se întâmplă doar cu o fracţiune de secundă înainte. Pur şi simplu aşa funcţionăm – acţiunile noastre fizice reflectă gândurile deja create. Poţi să spui, că te mişti printre gândurile tale, transformând ideile non-fizice în acţiuni fizice.

Atunci când un inventator are o idee, ea se răspândeşte rapid printre colegii şi prietenii săi. Ideile şi gândurile se răspândesc şi e posibil ca mai multor oameni să le vină aceleaşi idei, în acelaşi timp, iar acest lucru permite dezvoltarea lor. În acest scenariu, nu consideraţi că gândurile sunt separate, ci un întreg la care fiecare dintre noi se poate conecta. Bineînţeles, deoarece nu putem vedea fizic acest tărâm al gândurilor, nu putem spune ”exact” care a fost ideea originală ci doar interpretarea pe care o dăm folosindu-ne de funcţii ca limbajul corpului, propria intuiţie, adică modul în care gândurile se conectează unul al celălalt. Datorită acestui lucru, putem adăuga puţină creativitate din partea noastră la această combinaţie; propriul nostru ”condiment” în timp de lucrăm la un scop comun.

O reuniune socială este un exemplu de cum funcţionează în practică acest lucru – oamenii se adună pentru că împărtăşesc idei asemănătoare, gânduri şi emoţii cu oamenii de acolo. Un alt exemplu ar fi un curs de arhitectură la universitate; persoanele interesate de arhitectură pot participa la curs deoarece împărtăşesc, la nivel mental, acelaşi interes. Acest lucru nu ar trebui să vă uimească, e viaţa noastră de zi cu zi – dar privită dintr-o altă perspectivă. Chiar dacă folosiţi ceea ce alţii au creat, tot creezi această experienţă pentru tine. Tu ai manifestat acel Ipad, acea casă sau orice altceva din experienţa voastră.
Deci, odată cu conectarea gândurilor cu alte gânduri, apare prima mare înţelegere. Această nouă înţelegere arată cât de legaţi suntem cu adevărat unul de celălalt, nu doar la nivel fizic ci şi la nivel mental şi spiritual.

Până de curând, omenirea a ştiu că este conectată doar prin fiinţa lor fizică. Presupuneam că experienţa conştientă, ca şi gândirea era 100% izolată de tot restul. Realitatea este că nu suntem. Suntem atât de conectaţi unul cu celălalt încât e aproape imposibil de crezut.

Gândiţi-vă la orice altă creatură de pe Pământ. Ce ştim cu adevărat despre legătura care îi conectează? Gâştele pot circula pe distanţe lungi, schimbând, în sensul acelor de ceasornic, gâsca care zboară în fruntea stolului. Mulţi peşti înoată în bancuri mari dar ştim că nu au o formă de comunicare verbală. Animalele noastre pot comunica unul cu celălalt, fără să vorbească, şi cu toate acestea ştiu ce simte fiecare şi se conectează într-un mod extraordinar. Aproape orice creatură vizibilă se conectează cel puţin cu specia din care face parte, dacă nu şi cu altele. Noi oamenii suntem pasul următor în evoluţie, dar asta nu înseamnă că nu avem această conexiune. Ce ar putea spune că nu sunt conectaţi la fel? Nu mai suntem conectaţi cu noi înşine de foarte mult timp şi acum ne dezvoltăm total dezarmonic.

Acum, gândurile create sunt doar vârful iceberg-ului. Partea interesantă vine în momentul în care iei în considerare emoţiile. Emoţiile sunt mult mai puternice decât gândurile. Emoţiile atrag, vă controlează acţiunile; vă ghidează prin viaţă. Nu gândurile controlează locul pe care stai în sala de clasă sau într-un autobuz, dacă îţi place acea fată sau dacă crezi că acel tip miroase. Atunci când un cuplu se formează, cei doi sunt legaţi de emoţii. Şi când se ceartă, tot emoţiile îi despart. Priveşti emisiunile tv care îţi plac, petreci timp cu prietenii deoarece ai legături emoţionale cu ei.

Acum, acest lucru se aplică şi la o scară mai mică. Ai avut vreo dimineaţa din aceia în care te trezeşti prost dispus, te loveşti la deget şi te gândeşti ” E una din zilele alea” si îţi dai seama că toată ziua merge teribil de prost? Totul merge prost! Cum sunt zilele în care te trezeşti incitat, fericit şi gata de plecare? Toată ziua este excelentă şi totul merge bine! Chiar dacă ceva rău se întâmplă, eşti mai puţin afectat deoarece eşti atât de bine din punct de vedere emoţional. Motivul care diferenţiază modul în care merge ziua este starea TA emoţională. Oamenii cred că lumea va merge la fel fără ei dar, în realitate, nu este aşa. Oamenii interacţionează diferit cu alţi oameni, şi fiecare ar avea experienţe complet diferite dacă nu ai fi acolo unde te afli.
Imaginaţi-vă acest scenariu. Un bătăuş la locul de joacă caută pe cineva pe care să îl bată. Sunt copii care fac sport, care se urcă pe funie, se dau în leagăne dar, pe margine stă, în iarbă un băiat care se uită la ceilalţi care se joacă. Nu simte că cineva ar vrea să se joace cu el, aşa că stă departe de grup. Bătăuşul ştie imediat unde să se ducă, şi ciclu violenţei începe.

Vedeţi, prin sentimentul vulnerabilităţii devii vulnerabil în fizic. Dacă băiatul ar fi ieşit în pauză şi ar fi spus: ”Pot să mă integrez!” probabil ar fi făcut sport, în schimb. Acest lucru se aplică şi bătăuşului deoarece el nu avea cu cine să se joace – probabil din cauza unei nesiguranţe (mentale), iar asta l-a condus la nevoia de a face rău celorlalţi. El crede ca îşi face un bine lovindu-l pe băiat, dar de fapt, în realitate, pe termen lung, se loveşte pe el însuşi.

De asemenea poţi să priveşti şi la nivelul societăţii şi vei vedea multe dovezi care susţin acest lucru. Oamenii care au cel mai mare succes sunt cei care vorbesc cel mai mult despre succes. Cei care vorbesc mai mult de boli sunt cei care le au.

Da, şi boală este tot una din creaţiile voastre. Din cauza ta ai un sistem imunitar scăzut. De obicei, dăm vina pe viruşi şi pe ce se întâmplă cu sistemul nostru imunitar. Dar devenim sensibili la ele din interior, fie că e vorba de o energie negativă sau vreun sentiment negativ căruia i-am permis să intre. Putem, de asemenea, să ne vindecăm pe noi înşine, dar voi vorbi despre vindecare în alt clip.

Odată cu această înţelegere apare ceva nou. Tu îţi creezi propria realitate. Noi suntem 100 %responsabili de situaţiile în care ne aflăm, de lucrurile bune sau rele care ni se întâmplă. În ziua de azi, ne trezim că jucăm, destul de des, jocul vinovăţiei. E vina lui că nu am fost eu promovat; e vina ei că nu m-am dus la meci; e vina tuturor că sunt eu atât de depresiv. Orice se întâmplă şi asta poate fi foarte greu de înţeles – este vina ta. Fericirea ta, tristeţea ta, fricile şi norocul, fiecare experienţă din viaţa ta de pe Pământ s-a petrecut din cauza ta.

Adu-ţi aminte că aşa cum îţi creezi propria realitate la nivel individual, ne co-creăm propria realitate, ca colectiv. Suntem o singură specie, şi ca specie ne creăm realitatea pe care o experimentăm împreună. Unul din argumentele comune pe care le aud este: ”Dar cum stă treaba cu copii care mor de foame în Africa? Cum îşi creează ei foametea? Aş răspunde, spunând că stilul de viaţă vestic nu prea permite tuturor de pe planetă să trăiască în abundenţă, nu-i aşa? Noi folosim toate resursele lumii, nu prea împărtăşim nimic decât dacă suntem bine plătiţi sau primim ceva în schimb. Şi ne mai întrebăm de ce sunt săraci? Nu am împărţit cu fraţii şi surorile noastre de pe planetă! Repet, noi, ca şi colectiv, creăm realitatea pe care o experimentăm pe planetă.
Acest lucru se aplică la toate nivelele, inclusiv familial unde vă creaţi propria realitate şi în care acţiunile voastre vor schimba ceea ce familia voastră experimentează. Datorită acestui lucru, dar şi faptului că nu suntem acordaţi cu noi înşine, poate să pară uneori că nu deţinem complet controlul asupra a ceea ce experimentăm. Uneori, suntem aparent forţaţi să intrăm într-un scenariu, care pare incontrolabil. Acest lucru este un rezultat al dezarmoniei, şi al lipsei de conexiune cu propria noastră intuiţie. Când suntem mai acordaţi cu noi înşine, putem să simţim anumite scenarii şi să decidem dacă este calea pe care vrem să păşim. Poate nu voi o voi lua prin aleea întunecată, poate e corect să nu mă angajez acolo.

Dincolo de asta, odată ce simţi că nu mai deţii controlul, e momentul să decizi ce faci mai departe. Poţi permite experienţei să scoată ce e mai bun din tine, să te sece de energie şi să intri într-un loc dens, nefericit din punct de vedere emoţional. Sau, poţi decide să o iei aşa cum este, o experienţă, şi să mergi mai departe. Fiecare nor întunecat are o căptuşeală argintie, şi dacă o cauţi, îţi va fi mult mai uşor să o găseşti.

Mulţi dintre noi au auzit de ceea ce se numeşte ”Legea Atracţiei”. Vorbeşte de ceva asemănător cu ceea ce vorbesc eu aici dar mai mult despre realitate şi nu despre tărâmul gândurilor. Peste tot în lume, oamenii s-au înscris şi şi-au spus poveştile uimitoare, în care s-au concentrat pe ceea ce vroiau şi au experimentat miracole şi coincidenţe. Asta nu este decât o mică parte din oceanul vast al lumii interioare despre care voi vorbi. Cu toate acestea este foarte real şi chiar poţi schimba orice din viaţa ta, dacă îţi doreşti acest lucru. Ştiu acest lucru din experienţa personală, şi nu este greu să găseşti şi pe alţii care au făcut acest lucru. Unul din argumentele permanente pe care le aud de la oamenii care neagă această ”Lege a Atracţiei” este: ”Nu poţi să te gândeşti la ceva şi să schimbi stând degeaba” iar eu răspund ”Exact! Nu stai nici o clipă. Doar schimbi setările minţii şi îţi continui viaţa. Creează emoţiile în minte şi apoi aduceţi-le în fizic. Nu vă lăsaţi conduşi de emoţii. Atrageţi gândurile în tărâmul fizic. Nu lăsaţi emoţiile să vă controleze.”

Ce poţi face ca să schimbi lucrurile? Păi, doar fii bun cu tine însuţi! Umple-te cu emoţia iubirii şi a fericirii pe măsură ce îţi parcurgi ziua! Cinsteşte-te pe tine însuţi şi încearcă să îţi schimbi percepţia despre viaţă, de la ce cred alţii că e bine pentru tine la ceea ce crezi TU că este bine pentru tine. Ia-ţi câteva minute, stai jos şi gândeşte-te: ”Ce îmi doresc cu adevărat?” Bineînţeles, la început mulţi oameni se vor gândi mai întâi la bani, bogăţie, faimă, lux şi hei, chestiile astea chiar sunt destul de drăguţe. Dar îţi vor cumpăra fericire? Cred că asta depinde de tine. Din experienţele mele am aflat, că dincolo de aceste lucruri, oamenii vor să fie acceptaţi, apreciaţi şi iubiţi. Oferind acest lucru celorlalţi, şi voi le veţi primi la rândul vostru iar legătura care vă conectează cu ceilalţi va deveni din ce în ce mai puternică!

Mai vreau să vă spun ceva înainte de a rămâne fără timp. Un om de ştiinţă din Japonia, a făcut acum câţiva ani o descoperire incredibilă, dar care a trecut neobservată sau nu a fost recunoscută la nivelul comunităţii ştiinţifice globale. Dr. Masaru Emoto a descoperit că dacă pui apă într-un pahar şi o congelezi, poţi modifica modul în care apa cristalizează. În borcanul pe care au scris ”te iubesc” apa a format cristale de genul acesta. Pe borcanul pe care au scris ”Mă faci să vomit, vreau să te omor” s-a cristalizat aşa. Dacă gândurile pot face aşa ceva apei, imaginaţi-vă ce ne pot face nouă gândurile.

Păi, se pare că timpul pe ziua de azi s-a terminat. Înainte de a pleca, vreau să vă las câteva cuvinte la care să vă gândiţi. Pentru cei care caută, în acest moment, o direcţie.
Poţi avea, poţi face sau poţi fi oricine doreşti să fii.
Namaste! Mulţumesc că m-aţi ascultat!


Deeamaanth

Singura sclavie umana este Ignoranta. Doar Omul eliberat prin Cunoastere si Autocunoastere poate fi Creativ, Implinit si Fericit.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.