Lecţia 2 – Chakrele

Omule, cunoaşte-te pe tine însuţi şi astfel vei cunoaşte universul şi pe Dumnezeu.

Pitagora

Eudergonul - Energia constienta a VietiiSalutare! Bine aţi revenit! Aşa cum spuneam în lecţia 1, lumea actuală este într-o stare foarte dizarmonică. Câţiva oameni au spus că am fost întotdeauna dizarmonici iar acest lucru este adevărat. De fapt, de vreo 13.000 de ani sunt din ce în mai dizarmonici. Acest lucru se află în ADN-ul nostru şi este un lucru prin care trece specia noastră. Cu toate acestea ne aflăm la sfârşitul ei şi NICIODATĂ nu vom mai fi aici, din nou.

Nu suntem acordaţi cu noi înşine iar conştiinţa de masă începe să înţeleagă acest lucru. Însă, motivele nu sunt ”doar” politicile rele sau lăcomia – acestea sunt doar manifestări pe termen lung ale problemei reale, care se află la un nivel mult mai individual. Adevărata problemă este modul nostru vechi de gândire, care creează tensiuni la fiecare nivel. Acest lucru va deveni mai clar pe măsură ce lecţiile merg mai departe.

Trecem printr-un fel de schimbare, acum, spre o stare de fiinţare foarte nouă, un mod nou de gândire şi o înţelegere diferită a realităţii unice. În lecţia de azi, voi vorbi despre chakre, şi cum putem deveni mai acordaţi cu noi înşine şi cu cei din jurul nostru pe mai multe nivele.

Introducere

Acum, ca să putem începe să înţelegem chakrele, mai întâi trebuie să înţelegem bazele Luminii şi ale Culorii. Dacă treci lumina pură printr-o prismă, ea se va sparge într-un spectru de 7 culori. Roşu, Galben, Verde, Albastru, Indigo şi Violet. Recunoaştem acest spectru, de obicei, în curcubeie, sau şi mai des în paleta de bază a Photoshopului. Acest spectru, cunoscut de noi, este baza fiecărei culori vizibile din existenţă.

Ce e posibil să nu ştiţi despre culoare e că fiecare are propria ei vibraţie. Roşul are lungimea de bandă cea mai lungă şi frecvenţa de vibraţie cea mai lentă. Recunoaştem acest lucru ca fiind cald şi stimulator. Violetul are lungimea de bandă cea mai scurtă şi cea mai rapidă frecvenţă, aşa că noi o recunoaştem ca fiind răcoroasă şi relaxantă. Nu cred că trebuie să descriu ce se întâmplă între acest 2 culori – este doar o schimbare de frecvenţă. Această cunoaştere de bază vă va uimi în următoarele câteva lecţii, dar mai întâi, trebuie să vorbim despre unele lucruri.

Acum, prin ştiinţa modernă am aflat că anumite culori pot stimula activitatea mentală iar alte culori pot calma mintea. Ştim că avem nevoie de energia luminii pentru a ne hrăni creierul, emoţiile, corpul fizic şi poate, cel mai important, chakrele noastre.

Deci, ce este o chakră? Cuvântul chakră vine din sanscrită şi înseamnă roată – o chakră este un vortex – o roată – care se roteşte circular în interiorul corpului. Asta formează un vacuum în centru care atrage energie la un nivel de vibraţie. Poate atrage orice – de la vibraţia culorilor la microunde sau energie şi emoţiile oamenilor cu care venim în contact. Acest lucru lucrează în tandem cu tărâmul gândurilor despre care am discutat săptămâna trecută, deoarece gândurile se află la un nivel vibratoriu.

Aşa deci, chakrele sunt puncte energetice, dispuse vertical din vârful capului de-a lungul şirei spinării. În funcţie de modul în care le priveşti, există 7, 8 sau 13 chakre primare, dar mai sunt şi alte sute mai mici, mai puţin importante peste tot în corpul vostru. Mai târziu le vom acoperi cele 8 până la 13, dar pentru moment rămânem la cele 7 de bază.

Chakrele voastre sunt un fel de motor eteric al sufletului. Nu doar că chakrele voastre atrag energie, ci fiecare radiază o vibraţie, şi guvernează un organ sau glandă importantă, conectat cu alte părţi ale corpului care rezonează pe aceiaşi frecvenţă. Dacă chakrele sunt aliniate şi echilibrate vei fi mai fericit, mai sănătos şi mai acordat cu tine însuţi.

Atunci când o chakră nu este echilibrată, până la urmă afectează organele şi glandele cu care este conectată, şi face ca şi chakrele din jur să se dezechilibreze, creând astfel o reacţie în lanţ şi multe dezechilibre corporale. O chakră este dezechilibrată când este supra-activată, sau prea puţin activată, poate congestionată sau blocată. Aproape de fiecare dată acest lucru se simte la nivel mental, emoţional sau fizic.

Beneficiile energizării chakrelor voastre şi a învăţatului despre ele sunt legate în principal, de armonizarea minţii, a corpului şi a spiritului. Doar mintea voastră nu poate hrăni singură fiinţa voastră aşa cum nici o dietă corectă nu poate rezolva toate problemele voastre. Prin chakre poţi învăţa să te echilibrezi şi să intri într-o stare de conştiinţă mai sănătoasă.

Aşa cum am spus mai devreme, fiecare chakră este conectată cu o glandă sau cu un organ care guvernează o anumită parte a corpului. Ordinea chakrelor începe, de fapt, de jos în sus, cu roşu şi îşi schimbă vibraţiile la fiecare chakră până ajunge la violet.

Înainte de a trece mai departe, gândiţi-vă la următorul lucru. Atunci când spargi lumina obţii 7 culori. Acestea sunt cele 7 culori care leagă corpul vostru fizic. Ce ai vedea dacă ai privi un om printr-o prismă eterică? Suntem fiinţe de lumină? Gândeşte-te la asta!

Ce e mai interesant e că fiecare chakră are o trăsătură specifică, conectată cu un anumit organ sau cu o anumită glandă. Prima chakră este supravieţuirea şi este conectată cu glandele suprarenale. Următoarea este sexul sau interacţiunea, conectată cu gonadele. A treia este puterea sau ego-ul şi este legată de pancreas. A patra este iubirea şi este conectată cu timusul. A cincea este exprimarea şi se află la nivelul tiroidei. A şasea este chakra celui de al treilea ochi – care este psihic şi intuitiv – şi este conectată cu glanda pituitară. În sfârşit, avem chakra coroană, care este chakra spirituală, conectată cu glanda pineală.

Supravieţuire, sex, putere, iubire, exprimare, intuiţie, spiritual. Acestea sunt cele 7 trăsături pe care noi le creştem şi care reprezintă miezul fiinţei noastre. Ştiţi vreun moment când v-aţi luptat cu ego-ul vostru, sau când vi s-a părut că nu aveţi inimă sau nu vă puteaţi exprima? Dacă voi sau cineva cunoscut vouă are o problemă, exprimând prea mult sau prea puţin una dintre aceste trăsături, motivul pentru care se întâmplă acest lucru este un dezechilibru al chakrelor.

Ok, acum ştim că sunt chakrele şi cu toate acestea nici măcar nu am început să zgâriem suprafaţa acestui subiect. În continuarea acestei lecţii, vreau să vă vorbesc de metodele de deschidere, activare şi încărcare a chakrelor voastre. Cred că asta vă este mai de folos în acest moment.
După cum ştiţi, am discutat deja, că fiecare chakră rezonează cu o culoare. Dacă purtaţi culori care se potrivesc unei chakre acest lucru o va face să rezoneze. Îmi amintesc de momentul în care am început să învăţ despre asta, toate chakrele mele erau închise, mai puţin chakra gâtului, care era mult prea deschisă. Motivul care a determinat acest lucru era dormitorul meu, vopsit albastru, şi în care în fiecare noapte chakra se încărca în acel loc.

Lumina Soarelui este sursa si furnizoarea principală de lumină, căldură şi energie. Lumina solară ea însăşi este formată din energie, sub forma razelor cosmice, a razelor gamma, a razelor X, raze vizibile de lumină, raze infraroşu, microunde şi chiar unde radio. Dacă stai o jumătate de oră la Soare beneficiezi de o puternică încărcare a chakrelor.

Este bine să mănânci alimente care se potrivesc culorii chakrelor – roşiile şi merele sunt bune pentru chakra rădăcină, verziturile sunt bune pentru inimă? Nu-i aşa că asta te face să vrei să mănânci mai sănătos?

Băile colorate sunt o modalitate relaxantă de a deschide o chakră. Există un fluid organic de dizolvat în apa, care schimbă culoarea acesteia. Doar stai şi te relaxezi, în timp ce chakra se deschide chiar de la apă.

În sfârşit, cea mai bună modalitate de a-ţi deschide chakrele este cu mâinile. Du-te şi fă Reiki. Nu glumesc, acesta este echivalentul unei operaţii spirituale. Stai întins, foarte relaxat în timp ce un maestru Reiki va verifica toate chakrele tale, la va deschide pe cele închise şi le va alinia. Vezi că Maeştrii Reiki sunt persoane care sunt pregătiţi spiritual să vadă chakrele tale. Da, ei pot vedea prin chakra celui de al treilea ochi! Ei au învăţat să mişte energia prin tot corpul lor, să se conecteze şi să curgă în al tău. Este un proces absolut uimitor!

Va trebui să întrebi, dar Maeştri Reiki pot de asemenea, de obicei, să comunice cu Sinele tău Superior în locul tău şi să îl întrebe de ce ai nevoie ca să faci progrese. Reiki a devenit din ce în ce mai cunoscut în ultimii 15 ani, aşa că nu ar trebui să fie foarte greu să găseşti locaţii, în aproprierea ta, care să aibă maeştri. Dacă vrei serios să te apuci de treabă, Reiki este un prim pas excelent.
Medicina a dovedit că toxinele şi impurităţile, inclusiv gândurile negative, chimicalele şi alţi poluanţi pot influenţa corpul tău. Dacă sunt multe, pot manifesta dezechilibre ale chakrelor care ulterior ne pot afecta la nivel mental şi fizic. Vindecarea tradiţională din prezent nu este capabilă să vindece sau să aline total simptomele sau bolile noastre, deci depinde de noi să ne îmbunătăţim sănătatea.

Nu putem uita totalitatea fiinţei noastre. În societatea de astăzi punem prea mult acces pe independenţă şi prea puţin pe interdependenţă. Chakrele noastre sunt interdependente şi au nevoie să le îngrijim pe toate, de totalitatea fiinţei noastre.

Cam asta este baza pentru chakre! Credeţi sau nu, de abia am început să zgâriem puţin suprafaţa acestui domeniu incredibil şi complex. Totuşi peste câteva săptămâni va apărea un nou clip despre chakre. Săptămâna viitoare, ne vom ocupa de creierul-stâng şi cel drept dar şi de Copii Indigo şi de super psihici!

Ne vedem săptămâna viitoare!

Şi aşa este!


Deeamaanth

Singura sclavie umana este Ignoranta. Doar Omul eliberat prin Cunoastere si Autocunoastere poate fi Creativ, Implinit si Fericit.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.