“There are a thousand things which prevent a man from awakening, which keep him in the power of his dreams. In order to act consciously with the intention of awakening, it is necessary to know the nature of the forces which keep man in a state of sleep. First of all it must be realized that the sleep in which man exists is not normal but hypnotic sleep. Man is hypnotized and this hypnotic state is continually maintained and strengthened in him. One would think that there are forces for whom it is useful and profitable to keep man in a hypnotic state and prevent him from seeing the truth and understanding his position.”

(Există o mie de lucruri care îl împiedică pe om să se trezească, care îl țin sub puterea viselor sale. În scopul de a acționa în mod conștient cu intenția de trezire, este necesar să se cunoască natura forțelor care păstrează omul într-o stare de somn. Mai întâi de toate trebuie să ne dăm seama că somnul în care există omul, nu este normal, şi că este un somn hipnotic. Omul este hipnotizat și această stare hipnotică este menținută și întărită în el continuu. S-ar crede că există forțe pentru care este util și profitabil să îl mențină pe om într-o stare hipnotica si-l împiedică să vadă adevărul și înțelegerea poziției sale…)

– G. I. Gurdjieff


Deeamaanth

Singura sclavie umana este Ignoranta. Doar Omul eliberat prin Cunoastere si Autocunoastere poate fi Creativ, Implinit si Fericit.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.